zaterdag 31 december 2011

Lijstjestijd: nog wat getallen over 2011

In het verloop van de bezoekersaantallen in 2011 zijn drie duidelijke pieken te zien:
11 januari: blijkbaar was de voornamenbank van het Meertensinstituut die dag weer in het nieuws, want op die dag zijn ongeveer honderd mensen op mijn blog gekomen met een zoekvariant op "hoeveel namen".
28 februari: het stukje over versies en archiefstukken had blijkbaar een redelijke impact, al zie je dit niet terug in de top tien.
19 oktober: Alexander weer...

Als ik de bezoekersaantallen tussen 2010 en 2011 vergelijk, dan blijkt dat deze bijna verdubbeld zijn:

2010
Bezoeken: ca 14.000
Unieke bezoekers: ca 8.800
Paginaweergaves: ca 22.500

2011
Bezoeken: ca 28.500
Unieke bezoekers: ca 17.600
Paginaweergaves: ca 43.000

Aantal berichten en reacties
In heel 2011 heb ik (inclusief dit bericht) 352 berichten gepost. Dat is dus toch bijna één per dag, ondanks drie weken zomervakantie en nu en dan een "rustdag".
En in totaal zijn er in 2011 845 reacties op berichten geplaatst, meer dan twee per bericht gemiddeld. Hieronder vind je de zeven berichten die de meeste reacties hebben uitgelokt:

Metadata in je plaatjes - 25 reacties
Laten we het nog eens over de WOB hebben - 15 reacties
Hoeveel tweeling-rijksambtenaren zijn er? - 15 reacties
Wat is het verschil? - 15 reacties
Mooiste TV uit Duitsland en België - 14 reacties
Archiefstukken in MoReq2010 - 14 reacties
Waarom zou ik een RMA gebruiken? - 14 reacties

Geen van deze zeven staat in de top tien van meest bezocht berichten! (En de eerste en de derde staan wel in mijn persoonlijke top tien.)

Bezoekers
Nog twee dingen over de bezoekers.
Volgens Analytics is ongeveer 60% van de bezoekers "nieuw" en dus 40% "returning", waarbij de gemiddelde tijd op de site 1 minuut en 22 seconden is.
Van de bezoekers komt ongeveer 45% binnen via een zoekopdracht op Google, 22% via een link op Twitter en bijna 8% via de rss-feed. Vooral dat grote percentage dat via twitter binnen komt, verbaasd me een beetje (Hoewel, daar zit Alexander ook weer bij...)

2 opmerkingen:

 1. Mijn bezoekaantallen komen ongeveer overeen met de jouwe (iets minder bezoeken, iets meer bezoekers), dat van die reacties kan ik in Blogger zo snel niet opsnorren; Disqus heeft daar vast handigere statistieken over.
  Hoe dan ook: ik heb je blog erg graag gevolgd het afgelopen jaar. En ook erg graag gereageerd, op momenten dat ik het idee had iets toe te kunnen voegen. Wat mij betreft ga je zo door! (Knap trouwens om wederom zo'n hoog gemiddelde te halen.)
  Tot slot: Ingmar, natuurlijk de allerbeste wensen voor jou en je gezin! Hopelijk komen we elkaar ook in 2012 weer regelmatig tegen, online en offline.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helaas, Disqus heeft die statistieken ook niet (misschien wel in de PRO-versie), dus ik heb nu handmatig gebladerd en geturfd. Misschien heb ik er dus nog wel eentje gemist.

  Jullie ook een bijzonder mooi 2012 gewenst en tot binnenkort weer...

  BeantwoordenVerwijderen