vrijdag 11 oktober 2013

Dood of levend?

Van de wereld verdwijnen om je problemen te ontvluchten, kan jaren later nog grotere problemen opleveren.
In september 2011 verscheen in Duitsland plots een "bosjongen". Hij zei dat hij vijf jaar met zijn vader in het bos had geleefd en dat zijn vader daar ook gestorven was. Een jaar later bleek dat hij helemaal niet in het bos was opgegroeid, maar was weggelopen van huis. De Enschedese jongen is een paar weken geleden door de Duitse rechter veroordeeld tot een werkstraf wegens bedrog.

Maar nog grotere problemen heeft Donald Miller Jr.
Hij verdween halverwege de jaren tachtig van de aardbol, omdat hij zijn baan verloren had en aan de drank geraakt was. In 1994 werd Miller daarop dood verklaard.
Een jaar of acht geleden verscheen Miller opeens weer. Hij bleek niet dood en wilde een rijbewijs aanvragen en zijn social security number weer in gebruik nemen. Dat blijkt echter niet zo simpel, want de rechter heeft nu gezegd dat hij voor de wet nog altijd dood is:
Donald Miller Jr. went to court this week to ask a county judge to reverse a 1994 ruling that declared him legally dead after he had vanished from his home eight years earlier. But the judge turned down his request, citing a three-year time limit for changing a death ruling.
Hancock County Probate Court Judge Allan Davis called it a "strange, strange situation."
"We've got the obvious here. A man sitting in the courtroom, he appears to be in good health," said Davis, who told Miller the three-year limit was clear.
"I don't know where that leaves you, but you're still deceased as far as the law is concerned," the judge said.
Pijnlijk detail is nog dat Millers ex-vrouw liever zag dat hij dood bleef. Zij is bang dat ze alle verzekeringsgelden die ze uitgekeerd heeft gekregen, nu terug moet betalen.

Gerelateerd
Monique Jacobse krijgt haar identiteit terug
Drie keer gestorven, vijf jaar cel
Dood is een kruisje
Over leven en dood

Geen opmerkingen:

Een reactie posten