Hoewel het boek een typisch jaren-zeventig-thema heeft en Ende de boodschap er wel heel dik bovenop legt, viel het nog al mee met de gedateerdheid. De Tijdspaarders maken mensen wijs dat ze nu tijd kunnen sparen, om later leuke dingen te doen. Met als gevolg dat mensen steeds meer dingen steeds gehaaster gaan doen en de "lol" uit het leven verdwijnt.
Ik moest toen ik het boek las niet zozeer denken aan "de consumptiemaatschappij" maar aan "het nieuwe werken" en een beetje wat Ad van Heijst daar eerder op deze blog over schreef:
Stel dat jij een baas hebt die sociale media propageert en hij stelt jou in de gelegenheid daar gebruik van te maken, mag die baas dan ook van je vragen dat je in vakantietijd bereikbaar bent (want privé en werk lopen toch door elkaar heen, je blogt toch ook onder werktijd). Mag de baas van je vragen om je telefoon open te houden in de weekeinden, zodat hij je kan bellen (want werk en privé lopen toch door elkaar heen, daarover zijn we het inmiddels wel eens, leve de sociale media!)Gelezen tussen 25/04/2011 en 27/04/2011
In Duitsland is er inmiddels een beweging die terug wil naar een strikte scheiding van werk en privé. [...] En steeds meer mensen willen dat blijkens onderzoek.
Prachtig boek en het thema blijft natuurlijk actueel, over een steeds meer gehaaste samenleving. Leuk dat je het boek hebt herlezen, moet ik ook eens doen! Als ik de tijd heb ;-)
BeantwoordenVerwijderenDan moet je sparen Judith...
BeantwoordenVerwijderenOp 06-05-11 heeft Disqus<> het
volgende geschreven:
leuk boek heb het pas gelezen mijn dochter houd nu d'r boekbespreking over Momo en de tijdspaarders
BeantwoordenVerwijderen