zaterdag 19 november 2011

Daar zijn ze dan: de KB-Google-documenten #wob

Post van de KB!
Een brief van vier pagina's waarin Savenije vertelt dat de bibliotheek allerlei relevante documenten op zijn website heeft gepubliceerd. (Voor de "zekerheid" heb ik de bestanden hier ook nog eens allemaal neergezet.)
Verder legt hij uit dat allerlei documenten niet openbaar gemaakt kunnen worden omdat ze bedrijfskritische informatie bevatten en omdat de KB een "non disclosure agreement" met Google heeft afgesloten. Allerlei interne e-mails en documenten worden betiteld als "intern beraad en persoonlijke beleidsopvattingen."
Verder kan allerlei informatie niet gegeven worden omdat er met name mondeling overlegd is:
Tijdens de onderhandelingsfase hebben mondelinge overleggen plaatsgevonden en zijn telefonische gesprekken met Google gevoerd [...]
Met betrekking tot de eerste vraag merken wij op dat wij hiervoor niet over documenten beschikken aangezien in de initiƫle fase louter mondeling is gecommuniceerd. [...]
Over de voorbereiding en afsluiting van het contract is mondeling overlegd met het ministerie van OCW[...]
Ik moet alle documenten eens rustig bestuderen om te bekijken of ik tevreden ben met het resultaat. Ik heb zes weken de tijd om eventueel bezwaar aan te tekenen tegen het besluit van de KB.

Gerelateerd
Een tweede WOB-verzoek voor de KB

2 opmerkingen:

  1. Er zijn enkele tekstdelen zwart gemaakt. Het is goed om te zien dat ze dit op de juiste (technische) wijze hebben gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is ook 't eerste dat ik gecontroleerd heb (en ik was ook blij dat ze 't goed gedaan hadden...)

    2011/11/19, Disqus <>:

    BeantwoordenVerwijderen