woensdag 29 december 2010

Lijstjestijd: De tien meest bezochte berichten van 2010

Bij de eerste verjaardag van dit weblog (19 juni 2010) heb ik mij voorgenomen iedere dag minstens één bericht te schrijven. Tot nu toe (ruim een half jaar verder) is dat gelukt en op sommige dagen heb ik zelfs twee berichten gepost.
Vandaag daarom een lijstje met de tien berichten die het afgelopen jaar het meest bezocht zijn. Morgen een lijstje met de tien berichten uit het afgelopen jaar die ik zelf het meest geslaagd vind.

De meest bezochte berichten
Deze volgorde is gebaseerd op de data van Google Analytics, om de een of andere reden wijken die af van de data die Blogger zelf bijhoudt.

1.Voornamenbank: hoeveel naamgenoten heb jij?
Berichtje over de Nederlandse Voornamenbank van het Meertensinstituut. Waarschijnlijk was ik een van de eerste die er over berichtte op de dag dat de databank 'live' ging, waardoor ik na het bericht erover in het Acht Uur Journaal veel bezoek kreeg.

2. Doxis ziet 't even niet zo helder
Bericht naar aanleiding van een tekstje van Doxis over het al dan niet (vooral niet) archiveren van tweets. Riep veel discussie op en iedere week komen nog mensen via een zoekopdracht op "Doxis" bij dit bericht uit.

3. Sclera pictogrammen
Een heel kort berichtje uit 2009, dat blijkbaar door Google hoog gewaardeerd wordt als iemand zoekt op "Sclera"

4. Informatiemanagement 2.0 over willen, moeten en kunnen
Bericht naar aanleiding van het Doxis Seminar over Informatiemanagement 2.0 en mijn eerste presentatie over Archiveren 2.0

5. De archiefruimte in Voerendaal (3, filmpje)
6. Brand in het gemeentehuis van Voerendaal (2, filmpje)
Twee berichten over de brand die het gemeentehuis van Voerendaal vernielde.

7. Een What-if kaart van Limburg
Een bijzondere kaart, waarin Ruiter Janssen een gedachten-experiment van Joris Luyendijk visualiseert.

8. Henk en Ingrid stemmen helemaal niet PVV
Naar aanleiding van een ingezonden brief van Henk van Houtem en Ingrid Veldhuizen

9. Optimaal Digitaal
De stadsarchivaris van Antwerpen kwam toelichting geven op hun project Optimaal Digitaal. Het verslagje leverde heel wat bezoekers op.

10. Kwaliteitscontrole, steekproeven en dan?
Officieel niet nummer tien, maar omdat de eigenlijke nummer tien ook al over de brand in Voerendaal ging, heb ik die overgeslagen.

Foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 van Basheem

2 opmerkingen:

  1. Jaaroverzichten zijn altijd leuk! Mijn top 15 is zojuist ook live gegaan.

    In je bericht van 29 juni vroeg je je af wat het dagelijks bloggen met je bezoekersaantallen zou doen. Kun je daar misschien iets over zeggen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede vraag Maarten,
    Ik ben de data uit Analytics even over aan het zetten in een Google Doc en schrijf er nog een berichtje over, dat waarschijnlijk zaterdag verschijnt. Ik vond jou nummer 15 trouwens erg grappig, al is dat enigszins leedvermaak. Ik ken iemand die Pijpers met haar achternaam heet en daar minder om kan lachen.

    BeantwoordenVerwijderen