donderdag 25 november 2010

Preserving Personal Web Content

De Library of Congress organiseerde in mei van dit jaar Personal Archiving Day, ik schreef er al een keer over. Eerder deze week verscheen op de site van digitalpreservation.gov de presentatie van Abigail Grotke en Gina Jones over het bewaren van persoonlijke websites, blogs en social media.
Ze rauschen een beetje door hun presentatie heen, maar ik denk dat het voor een leek, zeker met de hand-out die ze blijkbaar ook hebben, een leerzame acht minuten zijn.

Om de een of andere reden is het filmpje niet op het Youtube-kanaal verschenen en ik kan het niet embedden. Je zult het dus op de site van de LoC moeten bekijken. Klik hier of op het plaatje hierboven.

Een andere interessante presentatie in dit kader is die van Cathy Marshall, waar Robèrt Gillissen maandag naar verwees: If I only had 10 minutes to talk about personal archives: 3 things I've learned + 1
Een paar interessante slides om over na te denken:Gerelateerd
Waarom digitale duurzaamheid belangrijk is voor jou
Een dagje Den Haag
Digitale foto's bewaren
Zonder jurk niets om te doen opwaaien

2 opmerkingen:

  1. Bijbehorend filmpje bij lezing mevrouw Marshall is ook zeer de moeite waard: http://www.personalarchiving.com/pda2010video/4_PDA2010.Cathy.Marshall.mp4

    Zeker waar ze het heeft over de kracht van "benign neglect". Actiebereidheid is niet altijd een pré.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je voor dat filmpje Robert. Misschien haar toch eens in NL uitnodigen? (Zie ook haar onderzoek naar tags op de weblog van Christian...)

    BeantwoordenVerwijderen