vrijdag 3 september 2010

Digitale foto's bewaren

Nu de vakantie voor iedereen zo goed als voorbij is, is dit misschien een goed filmpje. Hoe bewaar je al die digitale vakantiefoto's het best?


Het moge duidelijk zijn dat ik heel graag zo'n "Personal Archiving Day" hier in Nederland zou willen (helpen) organiseren...

4 opmerkingen:

 1. Goed initiatief, zo'n "Personal Archiving Day" in NL want een onderbelicht onderwerp, voor zowel onze professie als de gemiddelde consument. Het toverwoord is risicospreiding ofwel 3-2-1, wat door Library of Congress wordt geadviseerd. Hoeveel archiefdiensten in Nederland archiveren hun digitale data op deze manier? Laat staan hoe de consument dit doet. Oorzaak is onwetendheid en gemakzucht.
  Dus de hoogste tijd om hierin verandering te brengen. Zullen we na mijn vakantie :-) eens afspreken en idee├źn uitwisselen? Ik neem dan het onderwerp optische schijven voor m'n rekening.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt mij ook een prima initiatief.
  Het is zeker ook een idee om per kwartaal voor je medewerkers een hele dag in te plannen waarop ze hun bureau, bestanden, e-mails en weet ik niet wat nog meer kunnen opschonen en ordenen. Dat schiet er namelijk ook heel vaak bij in.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Annelies van Nispen3 september 2010 om 09:51

  Goed idee. We hebben het er ook wel eens losjes over gehad met Inge Angevaare en Karin vd Heiden. Misschien eens wat uitgebreider over praten?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat schiet er inderdaad nog al eens bij in. Ik ben alleen bang dat zo'n opruimdag er ook bij in zal schieten, tenzij je er iedere keer iets heel bijzonders van maakt (en alle communicatiemiddelen uitzet...)

  BeantwoordenVerwijderen