donderdag 1 maart 2012

Allemaal Limburger

Tjonge, het Limburgs is niet alleen de oudste taal van de wereld, bijna iedereen stamt ook nog eens af van Limburgers. Dat is althans de indruk die je krijgt als je de aankondiging leest van Limburgse Verwantschappen van beroepsgenealoog Funs Patelski.
Er blijkt sprake te zijn van een grote onderlinge verwantschap tussen prominenten met Limburgse voorouders. Bovendien kwam naar voren dat ook niet-Limburgse prominenten over Limburgse voorouders blijken te beschikken, zoals b.v. de componistenfamilie Andriessen en Paul Witteman, Leontine Borsato-Ruiters, Elsemieke Havenga, Hans Wiegel, de Franse componist César Franck, Gerard Cox, Mart Smeets, en anderen.
Verrassende verwantschappen werden ontdekt, bijvoorbeeld die tusen Geert Wilders en Gerd Leers, of tussen Jolande Sap en Geert Wilders; tussen Frans Maassen en Dries van Agt; tussen Chantal Janzen en Brigitte Heitzer; tussen Francine Houben en Tekla Reuten; tussen Huub Stapel en Godfried Bomans; tussen René van der Linden, Thijs Brand, Bram Moszkowicz en Yvonne Timmerman-Buck om er maar een paar te noemen.
En toch komen er geen Koch of Vandewall voor in dat hele boek! Wel een Roufs en Niessen trouwens...

Hoe dan ook, de genealogisch geïnteresseerde - waar ik mezelf niet toe reken - kan morgen om 16.00 uur naar de feestelijke presentatie van het boek in Chateau St. Gerlach.

Via Lucie Houbiers

Gerelateerd
Weet je waar dat woord vandaan komt?
Ingewikkelde familiebanden
Martiaanse Genealogie - Familiepret

Geen opmerkingen:

Een reactie posten