vrijdag 27 mei 2011

Ingewikkelde familiebanden

Tot begin deze week vond ik mijn familie niet zo ingewikkeld, maar toen iemand zei: "Ik wist niet dat jij familie van Katinka was," moest ik toch ook even nadenken. Katinka, familie???
Het zit zo: mijn ouders zijn gescheiden, mijn moeder is opnieuw getrouwd en mijn vader woont al 18 jaar samen met de vrouw waar hij daarvoor twintig jaar naast gewoond heeft, waardoor ik ook nog twee stiefzusjes en twee stiefopa's en -oma's erbij heb gekregen. Dat is op zich niet zo bijzonder tegenwoordig.
Vandaag wordt een van die stiefoma's, die door mijn kinderen Omama genoemd werd, begraven. Zij was de moeder van de man van mijn moeder. Als je naar de advertentie hiernaast kijk, lijkt het net alsof ik twee nichtjes (Daisy en Katinka) en een neefje (Rob) heb. Maar die zijn in de verste verte geen familie van me!
Daisy is een 'echt' nichtje (oom-zegger) van de man van mijn moeder (maar dus niet van mij). En  Katinka en Rob zijn de kinderen van de ex-vrouw van de broer van de man van mijn moeder. Dus... Verwarring alom...
Rust zacht, Omama

4 opmerkingen:

 1. Gecondoleerd met het overlijden van je stiefoma. Enne: dit verhaal schreeuwt erom om ingevoerd te worden in een stamboomprogramma...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je Yvette. En ik heb het niet zo op stambomen enzo, veel te plat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doe maar anoniem...16 januari 2012 om 18:15

  Ach het kan nog ingewikkelder hoor....
  Mijn vriend heeft een exvrouw waarvan hij twee kinderen heeft. De opa van deze kinderen, de vader van zijn exvrouw, is weduwe en heeft sinds kort een relatie met de moeder van mijn vriend....Dus in een ver verleden was het zijn schoonvader en nu is het zijn stiefvader....Het mot nie gekker worden hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is ook een hele ingewikkelde familieband inderdaad! Dank je...

  Op 16-01-12 heeft Disqus<> het
  volgende geschreven:

  BeantwoordenVerwijderen