donderdag 12 mei 2011

Geboren in 1950 (of toch 1951?)

In India is er commotie over de leeftijd van generaal V.K. Singh. De NRC van gisteren schrijft:

Geboren in 1950 of in 1951, maakt het veel uit? Wel in het Indiase leger, met 1,13 miljoen soldaten verreweg het grootste onderdeel van de strijdkrachten. Veel topofficieren popelen om promotie te maken. Als Singh 61 is, moet hij volgend jaar met pensioen. Dan wordt hij volgens de bureaucratische mores opgevolgd door luitenant-generaal Bikram Singh, chef van het Oostelijke Commando. Die zal op zijn beurt worden opgevolgd door de commandant van het Derde Corps, enzovoorts. Eén promotie tot legerchef brengt een hele organisatorische kettingreactie teweeg.

Maar als generaal Singh nog maar 60 is, zoals hij zelf zegt, dan liggen de kaarten opeens gunstig voor de chef van het Noordelijke Commando, luitenant-generaal K. T. Parnaik. Die zal dan over twee jaar stafchef Singh opvolgen, zijn concurrent is dan te oud. Ook zijn promotie zal een kettingreactie teweeg brengen.
Blijkbaar bestaat er in India niet zoiets als een Burgerlijke Stand...

Lees meer:

Gerelateerd
Dood is een kruisje
Over leven en dood

PS Dit bericht is een tijdje vermist geweest na een storing bij Blogger. Na vijf dagen verscheen hij weer als concept en heb ik hem opnieuw gepubliceerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten