maandag 12 april 2010

Gezien: Meuris2010 in de AB


Mijn aanwezigheid bij Subsitutie, magda? heb ik gecombineerd met een bezoekje aan de Ancienne Belgique in Brussel, waar Stijn Meuris zijn eerste concert gaf van zijn Meuris2010-tour.
Op 1 april 1990 won Noordkaap in de AB de Rockrally en precies tien jaar later speelde de band daar ook zijn laatste concert. Nu heeft Meuris een selectie gemaakt van twaalf 'composities' van Noordkaap en Monza (de andere band van Meuris) en daar een soort muzikale 'director's cut' van gemaakt.

Het concert gisteren was goed, maar niet supergoed. Meuris speelde alle grote nummers (Sateliet Suzy, Druk in Leuven, Panamarenko, Het zou niet mogen zijn, Van God los, Gigant, Arme Joe), maar het duurde een tijdje voor de band op gang kwam.

De volledige setlist was:
One minute scupture (videoprojectie)
1. Ramsi
2. Hoopvol
3. Panamarenko
4. Alles Half
5. Satelliet Suzy
6. Verloren Dag
7. De Logica in Mij
8. Soms Schrik
9. Gigant
10. Druk in Leuven
11. Een Heel Klein Beetje Oorlog
12. Van God Los
13. Wat een Fijne Dag / Het Zou Niet Mogen zijn

Bisnummers:
14. Wie Danst Er Nog?
15. Arme Joe

Eigenlijk werd het pas echt leuk toen Meuris aan zijn tweede fles witte wijn begon, dat was zo rond Gigant. In ruim 80 minuten verzwolg hij trouwens twee hele flessen.

Uit de eerste helft vond ik wel de uitvoering van Alles half erg indrukwekkend. Hieronder de originele album-versie van Monza daarvan.Voor de mensen die Meuris, Noordkaap en Monza niet kennen, op Grooveshark is meer te vinden en Spectrum is daar ook integraal te beluisteren.

O ja, nog een aanvulling: ik was die avond in het gezellige gezelschap van Tom C.

De foto is van Thomas Verfaille

De setlist komt van Sterrennieuws.

2 opmerkingen:

  1. Awel, ik kende Meuris niet, maar het klinkt erg goed! Ook al de eerste keer dat ik Grooveshark gebruik trouwens. Is dat wat?

    Tom C. is trouwens prettig gezelschap inderdaad. Hij weet ook aardige kroegen te vinden in Gent, mocht het eens van pas komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Christian Ik vind Grooveshark wel cool. Heel grote collectie, je kunt lijstjes maken, alleen nu en dan wat hick-ups. Daarom lukte het gisteren bijvoorbeeld ook niet om Spectrum te embedden, wat normaal wel mogelijk is.

    BeantwoordenVerwijderen