donderdag 20 december 2012

We gaan iets nieuws beginnen

Ik twitterde het vorige week al: vanaf 1 januari ga ik iets anders doen.
Nou ja, gedeeltelijk dan toch.
Een dag in de week blijf ik werken voor het cluster Archiefinspectie van het bureau Interbestuurlijke Betrekkingen & Toezicht als "interbestuurlijk toezichthouder conform artikel 124e Gemeentewet". Maar de rest van de week (drie dagen in mijn geval) ga ik als adviseur aan de slag bij bureau Informatievoorziening, het bureau waar ook de informatie-architecten en -adviseurs zitten.
Ik zal me daar bezig gaan houden met digitale houdbaarheid op de langere termijn. Dat is een nieuwe functie, waartoe Gedeputeerde Staten in oktober 2011 hebben besloten. Het precieze wat en hoe zullen we de eerste weken van 2013 gaan uitwerken, maar dit zijn de dingen waar ik in ieder geval voor moet gaan zorgen:
 • Een organisatie-visie opstellen over de wijze waarop op de middellange tot lange termijn gezorgd wordt voor een toegankelijk en bruikbaar digitaal archief.
 • Beleid ontwikkelen voor het adequaat beheren van digitale archiefbescheiden die niet in of met het dms beheerd kunnen worden.
 • Beleid ontwikkelen voor de lange-termijn bewaring van de digitale archiefbescheiden die wel in of met het dms worden beheerd.
 • Opstellen en bijhouden van een metagegevensschema voor alle archiefbescheiden zoals geëist in de Archiefregeling.
 • Monitoren welke (nieuwe) technologieën en applicaties in de provinciale organisatie gebruikt worden en vaststellen of daar met het oog op het goed vastleggen van verantwoordingsinformatie bijzondere maatregelen voor getroffen zouden moeten worden.
Maar nu eerst vakantie tot en met 23 januari...

Plaatje: Doe vandaag iets nieuws van Proud2bme

17 opmerkingen:

 1. Succes met deze nieuwe taakinhoud Ingmar. Zou zo maar kunnen dat ik bij je aan kom kloppen in het glorieuze nieuwe jaar 2013.
  Geniet van je lekker lange vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Luud. En je bent volgend jaar natuurlijk van harte welkom.

   Verwijderen
  2. Overigens, 23 januari is een typefout. Ik ga gewoon 3 januari weer werken...

   Verwijderen
 2. Vanuit mijn beleving mag ik je feliciteren met deze functie, ik noem zoiets een 'topklus'! :) Maar ja, het moet jou natuurlijk ook liggen... Dat haal ik niet helemaal uit de tekst - maar misschien is dat de bedoeling ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Joost. Mij lijkt het ook een leuke klus hoor, anders zou ik het niet doen. Ik vind het vooral spannend om nu te gaan doen wat ik al jaren zeg dat anderen moeten doen. Maar ik vind het ook mooi dat ik het toezicht niet helemaal verlaat.

   Verwijderen
  2. en dát is misschien nog wel de grootste uitdaging!

   :)

   Verwijderen
 3. Gefeliciteerd! Lijkt me een hele leuke baan! (hee wacht, ik heb sinds kort ook zo'n soort baan ;-)) Ervaring uit het toezicht kan alleen maar van pas komen denk ik, en nu kun je je nog meer richten op doelmatigheid (niet alleen wetmatigheid). Denk dat ze het met jou hebben getroffen op deze plek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ingmar, gefeliciteerd. Interessante onderwerpen waarmee jij je mag bezighouden. Ik hoop dat je ook in je nieuwe functie ons blijft voorzien van informatie over de zaken waarmee je wordt geconfronteerd. Niet iedere chef stelt dergelijke openhartigheid op prijs, zeker als het geen halleluia-verhaal betreft. En van fouten leren we het meest ....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Hennie. Ik denk dat dat informeren wel moet lukken.
   (Ik heb trouwens nog altijd het idee dat ik over mijn eigen toezichtswerkzaamheden nauwelijks schrijf...)

   Verwijderen
 5. Dank klinkt als een mooie functie met leuke inhoudelijke onderwerpen. Ik voorzie dat je de komende jaren hierover nog veel presentaties gaat geven... Van harte gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van harte gefeliciteerd, Ingmar, met deze functie en veel succes en plezier toegewenst! Ik vind trouwens dat je een mooi plaatje hebt uitgezocht bij dit bericht.

  BeantwoordenVerwijderen