donderdag 1 december 2011

Gezien: Intergalactic Lovers en dEUS

Afgelopen zaterdag zag ik in de Limburgzaal in Heerlen Intergalactic Lovers en dEUS. Mijn makkers waren na afloop heel enthousiast, net als Harry Prenger, maar ik heb toch wat bedenkingen.
Van Intergalactic Lovers had ik graag meer gehoord, hun album Greetings & Salutations (Spotify) luister ik de laatste tijd regelmatig en ik had ze dus ook wel wat langer dan een klein half uurtje willen zien. Ze komen in januari nog naar Maastricht zag ik...
Het optreden van dEUS kon me eigenlijk niet zo boeien. Ze speelden redelijk goed, maar ik kreeg niet de indruk dat ze het echt leuk vonden. Mauro pronkte nu en dan wel wat met zijn gitaar, maar verder hadden ze net zo goed voor een lege zaal kunnen staan of misschien wel kunnen playbacken. (Maar misschien was het publiek daar zelf ook wel debet aan. Zoals je in het filmpje hierboven hoort, werd er constant door het concert heen gekletst. Een Concertgebouwstilte hoeft voor mij ook niet, maar waarom zou je naar een concert gaan als je er constant door heen kletst?)
Ik weet dat ze al jaren geleden uit de band zijn gestapt, maar ik miste toch de gekte van Rudy Trouvé en Stef Kamil Carlens, die de twee optredens die ik in de jaren negentig zag zo enerverend maakte. Daarom hieronder nog eens Suds & Sodas (dat ze zaterdag niet speelden) uit de 2 meter-sessie uit 1995.

1 opmerking:

  1. Pfeh, ook hier weer kletsend publiek, wat is dat toch in Nederland. Wat dat betreft kun je echt beter de grens over gaan (Keulen, Brussel).

    BeantwoordenVerwijderen