woensdag 26 maart 2014

Een mijn vol dossiers en 600 "mijnwerkers"

Als je denkt dat de Nederlandse overheid een probleem heeft met papieren dossiers, dan moet je dit artikel toch eens lezen. Het gaat over de dossiers van Amerikaanse gepensioneerde federale ambtenaren die bewaard worden in Boyers, Pensylvania.In een oude kalksteenmijn zitten daar 600 mensen papier te schuiven, bestanden te printen en die papieren documenten weer te scannen.
Het gaat hierbij niet om geheime dossiers in een geheime bunker, maar om de pensioenaanvragen van alle federale ambtenaren. Deze mijn was in de jaren zestig een van de weinige plekken die groot genoeg was om de grote hoeveelheid dossiers te herbergen. En eigenlijk werken die 600 mensen nog altijd alsof het 1980 is.
Lees de infographic die The Washington Post maakte en huiver:
Op dit moment duurt de verwerking van een pensioensaanvraag gemiddeld 61 dagen. Zo lang duurde het ook in 1977. Maar drie jaar geleden duurde het nog 133 dagen! Op dit moment zijn blijkbaar meer dan 22.000 aanvragen in behandeling.
De krant schrijft dat de Amerikaanse regering de afgelopen dertig jaar al drie keer geprobeerd heeft om dit proces te versnellen (door het te digitaliseren), maar alle drie de pogingen zijn mislukt en kosten bij elkaar meer dan $125 miljoen dolllar!

Heb je Alle namen van José Saramago gelezen? Dat, maar dan in het echt (en misschien wel in het kwadraat).

Over die "facility" valt nog wel meer te vertellen.
Volgens The Washington Post is de mijn eigendom van Iron Mountain en ik denk dat je op het plaatje hierboven de parkeerplaats en ingang ziet. Althans, als ik Google Maps mag geloven.
Maar Edwin, die eergisteren op dit artikel attendeerde, schreef eerder ook al over een depot van Iron Mountain in Boyers. Dat is echter een heel zwaar beveiligde bunker waar Corbis/Bill Gates het Bettman-archief bewaren. Is dat dezelfde plek?
En dan is er ook nog "Room 48, an experiment in data center energy efficiency", ook van Iron Mountain, ook in een berg in de buurt van Boyers.
Eerst dacht ik dat het verschillende mijnen waren, maar ondertussen denk ik dat het een heel groot complex is. Want iedere keer kom ik uit bij het adres van het plaatje hierboven. Als je zoekt op Iron Mountain in Boyers, als je zoekt op "office of personnel management boyers pa" en ook het adres van National Underground Storage, de voormalige eigenaar van de berg waarin Room 48 ligt, ligt daar.
En hier zegt iemand:
One of the most secure Iron Mountain facilities is located two hundred feet under Boyers, Pennsylvania. 2,700 employees work in the 130-acre underground vault which has its own restaurant, fire truck, water treatment plant and backup power infrastructure. (...) Today, the United States Office of Personnel Management and the United States Patent and Trademark Office both maintain some of their most highly-sensitive documents there. The Corbis Corporation, a company owned by software billionaire Bill Gates that licenses the rights to more than 100 million images and 500,000 video clips, also stores their entire collection of originals at the Boyers, PA underground site.
En daar staat trouwens ook deze indrukwekkende foto bij:

Maar aan de andere kant, schrijft de Washington Post over de "catering" in de mijn:
Food must be brought in from outside, because you can’t have an open flame in a mine. So there is a pizza guy, with a security clearance, who arrives every day at 11:30 a.m. Another vendor, Randy Armagost, trucks in hot lunches and an assortment of at least four deep-fried items every day.
Maar hier lees ik dan weer:
The Underground, as the mine is called by employees, has its own cafe and a fire department with three engines. Like the other 2,700 workers here, Doughty traverses miles of roadways and tunnels in golf carts. Iron Mountain employs just 155 people in The Underground, the rest work for companies renting space in the facility.
Zoals Edwin zou zeggen: "Vage Sannie!"

Gerelateerd
Doc-Direkt en de magische achterstanden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten