woensdag 13 november 2013

"Digitale agenda gewist"


En daar is er weer een.
Omroep Brabant bericht:
Ex-wethouder Peter Tielemans van Helmond eist excuses en rehabilitatie van de gemeente Helmond. Tielemans stapte in juni op na ophef over gedeclareerde taxiritten. Volgens de oud-wethouder blijkt uit onderzoek dat hem niets te verwijten valt.
Tielemans zou in twee jaar tijd voor meer dan duizend euro aan taxiritjes van en naar de kroeg op kosten van de gemeente hebben gedeclareerd. Toen dat bekend werd stapte hij op.
De gemeenteraad gaf vervolgens accountantbureau BDO de opdracht om een feitenonderzoek te doen naar de declaraties van burgemeester en wethouders. Het feitenonderzoek van BDO is inmiddels klaar.
[...]
Uit het rapport zou ook blijken dat dat een aantal uitgaven niet te controleren waren, omdat de gemeente de digitale agenda van Tielemans in maart 2012 heeft gewist. Daardoor zijn uitgaven voor die periode niet meer te verifiëren. Voor de periode dat de agenda nog wel beschikbaar is, zou zijn aangetoond dat de taxiritten uit die periode wel terecht zijn gedeclareerd.
Tielemans vindt het vervelend dat die andere kosten niet gecontroleerd kunnen worden, omdat de agenda dus gewist is. "Echter, de verantwoordelijkheid daarvoor ligt geheel bij de gemeente Helmond", aldus zijn advocaat. 
Je ziet het steeds meer hè...

Gerelateerd
Agenda's, declaraties en een raadsonderzoek
Over het archiveren van agenda's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten