maandag 3 december 2012

Spookdossiers


Dit weekend zag ik een enige aflevering van de Vlaamse kinderserie Rox. De samenvatting van IMDB luidt:
Just before the trial of bank robber Daenens, his court file disappears mysteriously, like a few major cases before, all pleaded by the same attorney, who thus can achieve purely technical acquittals for dangerous fiends. Rox goes undercover and discovers the only thing the files have in common is being sprayed with a non-labeled detergent by the courthouse's extremely rude cleaning lady. Rick works out how that does the trick.
Hoe  verdwijnen die dossiers?
De modus operandi is echt geniaal. Dat groene goedje van die poetsvrouw is namelijk een lokstof voor grote zwarte papieretende kevers. Als het bespoten dossier weer opgeborgen is in de archiefruimte, laat zij die beesten los bij de afgesloten deur. De beesten kruipen onder de deur door en lopen linea recta naar het ingespoten dossier, dat ze binnen de kortste keren helemaal opvreten. Daarna kruipen ze weer snel terug in het bakje van de poetsvrouw.
Geweldig!
Overigens wordt die bankovervaller toch veroordeeld, er is namelijk nog een digitale kopie van het dossier.

Als je in België bent, kun je de aflevering hier waarschijnlijk helemaal bekijken.

Gerelateerd
Pluis in de papieren

2 opmerkingen:

 1. Hè, had ik hier toch een vervolgstukje over 't Loon verwacht... ;-)

  Op basis van de trailer zou ik niet naar Rox gekeken hebben, vermoed ik. Een moderne kindervariant van Knightrider ("Falen is geen optie!") Is het Studio100?

  Niettemin wel een leuk idee van die kevers. Daar is nog wel eens op voort te borduren (met termieten of managers bijvoorbeeld).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Studio 100. Het lijkt een beetje op die EO-serie, kom hoe heet die ook alweer, XMIX. Maar dan wat beter geacteerd en grappiger.

   Verwijderen