vrijdag 17 februari 2012

Provincie Limburg: forensische quick scan Aristoteles

Naar aanleiding van de resultaten van het in 2011 door de Controlecommissie uitgevoerde forensische quick scan naar de aanbestedingen met betrekking tot het automatiseringsproject Aristoteles adviseert de Controlecommissie dit dossier te sluiten. Er zijn geen aanwijzingen gevonden die de verdenking rechtvaardigen dat sprake is van laakbaar of zelfs strafbaar gedrag.
Het volledige rapport vind je hier en dit is de reactie van Gedeputeerde Staten.
Nou vooruit dan, een citaat nog:
3. De provinciale organisatie rond dit automatiseringstraject maakte de provincie wel in enige mate kwetsbaar voor vormen van corruptie.
[...]
e. De tekort schietende archivering maakt het lastig om de besluitvorming met betrekking tot het automatiseringsproject te volgen en te controleren. Dit betreft met name de informatie met een meer informeel karakter zoals email. Iedere medewerker beslist zelf welke email-correspondentie in het dossier opgeslagen wordt.
Gerelateerd
Provincie Limburg weer in het nieuws
Provincie Limburg in het nieuws

4 opmerkingen:

 1. Tja, uit de reactie van GS blijkt, dat ze vinden dat er geen enkel probleem is...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, kwestie van prioritering. Uit internationaal onderzoek - ik weet uit mijn hoofd niet welke - blijkt dat Nederland een van de minst corrupte landen van de wereld is.  Dus waarom zou GS zich over corruptie zorgen moeten maken?....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm, na de bouwfraude en De Vriendenrepubliek (http://www.vriendenrepubliek.nl/index.php) weet ik nooit wat ik van dergelijke onderzoeken moet vinden...
  Maar je hebt gelijk dat 't 'n kwestie van prioritering is.
  (en nu moet ik stoppen, anders ga ik dadelijk toch mijn boekje te buiten)
  Op 20-02-12 heeft Disqus<> het
  volgende geschreven:

  BeantwoordenVerwijderen