zaterdag 20 augustus 2011

Niet geblogd over de X-factor van Donald Duck

Een maand of drie geleden heb ik niet geblogd over de verkiezing die KB en NA organiseerden om vast te stellen welk "document" uit hun gezamenlijke collectie het topstuk met de grootste historische X-Factor is. Dus ik ga vandaag ook niet bloggen over de uitslag.
Het was namelijk voor iedereen op voorhand duidelijk dat de invloed van de Donald Duck op de Nederlandse geschiedenis veel groter en belangrijker is geweest dan de Vrede van Munster, het Plakkaat van Verlatinghe, de Grondwet van 1848 en de onafhankelijkheid van Suriname bij elkaar.
En het is natuurlijk ook voor een leek meteen duidelijk dat de tekeningen in het vrolijke weekblad veel verfijnder en mooier zijn dan bijvoorbeeld de tekeningen uit het Album amicorum van Jacob Heyblocq, het Zweder Getijdenboek of het Visboek van Adriaen Coenen.
Om die reden was het natuurlijk een volstrekt zinloze verkiezing, die geen blog waard is.

6 opmerkingen:

 1. Een groot succes was deze verkiezing! Helaas staan er geen aantallen bij hoe veel er gestemd is en hoe nek-aan-nek de race nu eigenlijk was. En ik weet denk ik waarom: het viel wel mee met de belangstelling. Als die namelijk heel groot was geweest, dan hadden ze vast de cijfers genoemd. De hashtag #DVVN kom ik een keer tegen in een tweet van 17 augustus. 

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Benieuwd of het verslag van de Randstedelijke prov.archiefinspecties nog een blog waard is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wie weet Ton, wie weet.
  Eerst maar eens een leesbare versie van 't jaarverslag op de kop tikken. De PDF is niet erg "beeldscherm-vriendelijk".

  2011/8/20, Disqus <>:

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat viel mij ook op Luud, dat er geen aantallen of zoiets genoemd worden. Is misschien nog wel eens iets voor 'n Wob-verzoek ;-)

  Op 20-08-11 heeft Disqus<> het
  volgende geschreven:

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Luud was me voor met zijn reactie, dus ik doe het even zo: +1 (of 'like', 'respect' of wat dan ook). Leuk voor de liefhebbers van lijstjes op het niveau van SBS, maar nu weer over tot de orde van de dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb even in Topsy gezocht: 93 tweets  (ik ben te lui om te gaan turven, maar het grootste deel lijkt afkomstig van KB en NA zelf)

  BeantwoordenVerwijderen