maandag 25 juli 2011

Twee weken Italië is...

... met de autoslaaptrein vanuit Den Bosch naar Alessandria door twee heel mooie stukjes Europa rijden. Eerst vanaf Keulen langs de Rijn terwijl de zon onder gaat, in iedere bocht ligt een kasteel hoog op de rotsen boven de rivier. En de volgende ochtend komt de zon op, terwijl je langs het Lago Maggiore rijdt.

... in Villa Giada je balkon opstappen en dit als uitzicht hebben (en ik geef toe, zonder dat viaduct was het mooier)
... in de kerken ontdekken dat het "kaarsje opsteken" in Italië gemoderniseerd is. In de meeste kerken zijn de kaarsjes elektrisch en moet je op een schakelaar drukken. In sommige kerken gaat na inworp van vijftig cent vanzelf een lampje branden. Maar in één kerk kon je nog een echt kaarsje aansteken.

... terug denken aan de vakanties aan de Cote d'Azur en Italië van twintig, dertig jaar geleden en de pogingen om hagedissen te fotograferen. Toen waren er nog geen digitale camera's en zaten er heel veel lege muurtjes en stenen tussen de foto's die van de drogist terug kwamen. Deze keer zat een hagedis vast in ons appartement, dus had ik alle tijd om hem "vast te leggen"

... aankomen bij Fred en Irma in Bonvicino en een welkomstpakket van Sabine en Niels uit Ulestraten in het huisje vinden. Heel, heel erg lief!
... in Bonvicino je terras oplopen en de Alpen kunnen zien
... heel veel lekker eten, onder andere bij Osteria dell' Arco in Alba en Trattoria de Lele in Murazzano
... veel lezen, HhhH, Een vrouw voor elk seizoen en Tristram Shandy (waarover later meer)

4 opmerkingen:

 1. Luud De Brouwer25 juli 2011 om 16:09

  Klinkt helemaal als een geslaagde vakantie! Met de trein naar Italië hebben wij ook een keer gedaan, maar dan helemaal door naar Sicilië.
  Ben benieuwd naar de verslagen van de boeken die je hebt gelezen. Die volgen vanzelf :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, het was een geslaagde vakantie. En die verslagen komen nog, maar helaas niet `vanzelf`:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ingmar, geniet ervan maar stop nu even met je katholieke achtergrond te etaleren. Na Noorwegen heb ik het wel weer gehad met geloof en kaarsjes. Hier in Nederland houden we het bij zoekgeraakte PDF-jes en verschillen van 109 of 159 miljard steun aan de euro. Maak ze op want binnenkort is het alleen nog bruikbaar in de kaarde standaard. Groet Max

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja Max, ik ben helemaal van God los, maar kan een Italiaanse kerk (en kaarsjes) niet weerstaan... Over dat vermiste PDF-je heb ik wel iets gehoord, maar de details moet ik nog eens bekijken...

  BeantwoordenVerwijderen