zaterdag 4 september 2010

Wat drie weken vakantie betekent

Drie weken vakantie, waarvan twee offline en een in Duitsland, levert de volgende 'inzichten' op:
 1. Twee weken geen internet betekent 193 ongelezen e-mails in Groupwise, 97 mails in Gmail en 3972 ongelezen items in Google Reader; 33 mentions en 9 nieuwe volgers op Twitter.
 2. T. en ik zijn het er over eens: Shrek 2 is veel leuker dan Ice Age 2
 3. Blijkbaar mogen gescheiden moeders vaker met hun kinderen op zomervakantie dan gescheiden vaders. In het park waar wij waren heb ik verschillende alleenstaande moeders, maar geen alleenstaande vaders gezien.
 4. Terwijl Nederland in rep en roer was om een omgevallen boom, berichtten alle Duitse media (echte allemaal, van ontbijtshow tot avondjournaal, van krant tot weekblad) over het nieuwe wetsvoorstel om de privacy van werknemers beter te beschermen: Datenschutz der Arbeitsnehmer.
  Op grond van dit wetsontwerp is het straks voor werkgevers verboden om geheime video-opnamen te maken, mogen sollicitanten wel nog 'gegoogled' worden, maar dan mogen sociale media niet doorzocht worden, mag een werkgever niet zomaar in de e-mailbox van zijn werknemers kijken en worden de voorwaarden voor een gezondheidsonderzoek strenger.
 5. BVN zendt iedere dag de programma's uit die je ook in je vakantie echt niet wil missen: Lingo en de Geheugentrainer. Vooral de moppen van Jan zijn niet te versmaden...
 6. In een dorp als Willingen moet je niet zonder lectuur komen te zitten. Een fatsoenlijk boek is er niet te vinden. Ik heb de laatste dagen moeten doorbrengen met een Duitse vertaling van Gomorrha van Saviano. De komende dagen zullen hier nog wat 'leesverslagen' verschijnen.
 7. Op vakantie is het makkelijker offline te zijn dan thuis...
 8. De Barbapappa's zijn ontzettend gedateerd, al is "Huuk Huuk Barbatruuk" nu een gevleugelde uitdrukking hier in huis geworden.

3 opmerkingen:

 1. Welkom thuis! Jij hoeft je in ieder geval niet te vervelen de komende dagen. (Ik ook niet trouwens, daar niet van.)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. WatVanWaardenIs9 juni 2011 om 08:40

  punt 7 is absoluut waar, mits je je iPhone thuislaat. Tijdens mijn vakantie Berlijn in augustus had ik nergens ontvangst, dus prettig offline, tot ik ontdekte dat klanten van Starbucks 2 uur gratis wifi kregen. Dan moet je wel héél sterk in je schoenen staan om niet tenminste 1 x per dag even te gaan Starbucken met gratis wifi ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had de GPRS-verbinding op mijn Blackberry bewust twee weken
  uitgezet. In Duitsland heb ik 'm een keer aangezet om de spelregels
  van een bepaald bordspel op te zoeken.
  Thuis was 't lastiger omdat er onder andere bankzaken geregeld moesten
  worden. Maar ik heb toen e-mail en Twitter gemeden.

  Op 04-09-10 heeft Disqus<> het
  volgende geschreven:

  BeantwoordenVerwijderen