maandag 9 augustus 2010

Twondertiteling

Vorig jaar heeft het Nationaal Archief de Ketelaarlezing 2009 integraal opgenomen en daarna in mootjes gehakt en gepubliceerd op zijn Youtube-kanaal. Er is toen ook vanuit het gehoor getwitterd, onder andere door Hanneke van Aalst. Zou het nu niet mooi zijn als je die tweets onder of bij het filmpje kon projecteren, als een soort twondertiteling?
Via Brian Kelly en Marieke Guy las ik dat dit nu mogelijk is: iTitle. Hoe het technisch allemaal werkt, is mij nog niet helemaal duidelijk, maar hieronder zie je een voorbeeld van een presentatie tijdens IWMW 2010:


7 oktober is de Ketelaar-lezing 2010. Zullen we het eens proberen, Nationaal Archief en KVAN?

9 opmerkingen:

 1. Mij lijkt het een leuk experiment - maar ik ga er niet over. :) Ik zal de suggestie doorspelen aan de verantwoordelijke collega's in ieder geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel Petra... Ik moet het bij de KVAN ook nog in de week leggen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super idee, bedankt voor de tip! Ook intern reageert men enthousiast. Dat lijkt me inderdaad een mooi experiment voor in oktober. Sowieso is er weer het plan de lezing te registreren.

  Ik heb er zonet even snel mee zitten spelen maar heb helaas nog geen succesvolle 'output' uit weten te krijgen. Heb jij er al mee geƫxperimenteerd? Ik zag dat jij via Twapper Keeper de #KVAN10 al had 'geregistreerd'.

  Ook moeten we het aanwezige publiek even zien te porren om tweets te voorzien van een hashtag. Hulp van de KVAN is dan altijd prettig. Maar wellicht dat een oproep op Archief 2.0 ook nuttig is?

  Wvv binnenkort

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hello if you have any problems creating output using iTitle for your the event October please get in touch, happy to help.
  Martin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog wat aanvullende informatie: http://www.driesbultynck.be/index.php/2010/08/16/time-based-video-comments/
  Blijkbaar heet 't tegenwoordig "uTitle"

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Ingmar

  We gaan de Ketelaarlezing straks registreren maar gaan 'm in beeld terugbrengen tot maximaal 10 minuten (voor YouTube) daarnaast komen de teksten van Willibrord Davids en Martin Berendse plus de MP3 (podcast) van de lezing online via www.archief.nl.

  Omdat we de beeldregistratie van dik anderhalf uur terugbrengen naar die 10 minuten wordt het een stuk lastiger om de twitterstream over die gehele periode ook terug te brengen binnen die tijdsspanne. Wat dat betreft is het dan nog even zoeken naar een evenement wat daarvoor wel in aanmerking komt.

  We willen overigens wel een verwijzing maken (naast de clip, tekst en MP3) naar de tweets over de Ketelaarlezing (wa's de hashtag eigenlijk: #ketelaar2010 ?) wat dat betreft is het denk ik wel handig hiervoor een hashtag archive hiervoor aan te maken in Twapper Keeper.

  Tim

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb er nog niet mee geƫxperimenteerd Tim. Ik verdwaalde een beetje bij
  nummer 4 op die iTitle pagina. Twapperkeeper heb ik wel al vaker gebruikt om
  tweets te 'archiveren', onder andere voor KVAN10 inderdaad. Dat werkt heel
  eenvoudig.
  Volgende week heb ik vakantie (en volgens mij gaan de kinderen logeren), dan
  zal ik ook eens wat klooien...
  Als hashtag voor de lezing kunnen we misschien #KetLez10 of zoiets
  gebruiken?
  Op 9 augustus 2010 15:05 schreef Disqus <

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Thank you Martin. We'll get in touch...

  2010/8/17 Disqus <>

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank je wel voor de info Tim.
  Is #ketelaar2010 niet wat lang? Zou #ketlez10 niet wat zijn?

  Op 28 september 2010 13:38 schreef Disqus <
  > het volgende:

  BeantwoordenVerwijderen