vrijdag 23 april 2010

Geen gel*l, praat allemaal mee over Archief 2.0!

Archief 2.0 is op verschillende manieren aanwezig tijdens de KVAN Studiedagen (waarvan het programma wel al klaar is, maar om onduidelijke redenen pas begin mei gepubliceerd wordt). Voorafgaand aan de studiedagen organiseren we op 14 juni een pre-conference en tijdens de studiedagen zelf verzorgen we drie sessies.

Archief 2.0: niet voor lurkers.
Het doel van de pre-conference is om de toekomst van Archief 2.0 te bespreken. Zoals Luud zegt: "Niet omdat de groei eruit is! Archief 2.0 groeit als kool. Gezien de groei van het aantal leden is er blijkbaar behoefte aan een dergelijk online platform. Het is goed om de puntjes weer eens op de "i" te zetten. Tijd voor real time feedback van de achterban!"
Hierbij zal het gaan om vragen als: Wat verwachten de leden van de community, komen die verwachtingen uit? Wat verwacht de community van hen? Hoe krijgen we meer dynamiek binnen de community, meer leden die actief deelnemen? Zijn er soms meer real life-activiteiten nodig en wat te denken van allerlei 1.0-onderwerpen die in de community plaatsvinden? Iedereen mag meepraten.

In de aanloop naar 14 juni wordt iedere week een nieuwe poll geplaatst op de website. Dit is die van deze week:


Hier vind je een volledig overzicht van alle polls. (Is er terwijl ik dit schrijf nog maar een hoor.)

Tegelijkertijd is een korte interview-reeks gestart, waarin aan actieve en minder actieve leden gevraagd wordt wat zij van Archief 2.0 verwachten. De eerste in de reeks is Petra Robben van het Regionaal Archief Tilburg en Stadsmuseum Tilburg.

We werken aan nog een paar dingetjes gewerkt, maar die kosten nog wat tijd en probleemoplossend vermogen.

Ten overvloede, je kunt uiteraard zelf ook via een blog of het forum onderwerpen aandragen voor de pre-conference.

Belangrijke gegevens Pre-conference
Wanneer?
Maandag 14 juni 2010 van 10u - 12u.

Waar?
In Kerkrade dus, in de gebouwen van Rolduc.
Aanmelden kan via de KVAN: www.kvan.nl/studiedagen.php.
Als je verder niet aan de KVAN dagen deelneemt, stuur dan een e-mail naar archief20@gmail.com.

Archief 2.0: sessies
Tijdens de Studiedagen verzorgen we drie sessies:
  • Astrid de Beer, Wouter Daemen en Christian van der Ven vertellen onder de titel If we build it, when will they come? onder andere over community-management.
  • Hanneke van Aalst, Lineke van den Bout en Poulus Bliek vertellen tijdens hun interactieve presentatie Van alle mensen, de Dingen die niet meer voorbij gaan over de gevolgen van de cursus 23 Archiefdingen binnen het Zeeuws Archief
  • En ik zelf zal tenslotte een 'verwarringsessie' verzorgen over Archiveren 2.0.
Hier vind je uitgebreidere omschrijvingen van de drie sessies.

Komt allen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten