maandag 22 februari 2010

Twitteren of niet, #23ad

Dingen die je bij nader inzien toch maar niet Twittert:
 • Je zwembroek op weg naar 't zwembad al aan hebben heeft voordelen, maar kan vervelende situaties opleveren op de terugweg

 • Hee, er zat nog een inlegkruisje in de was

 • O nee, M. heeft in de douche gepoept

 • About to get laid in a minute. Yeeeeeaaahhhh!!!!
  (Al deed iemand anders dat wel)

Ik twitter nu ruim 'n jaar, mijn eerste bericht dateert van 22 januari 2009 en luidde "Uitzoeken wie er gaat over de vernieuwing van de Burgerlijke Stand." (Ironisch genoeg kan ik de link niet meer terugvinden, doordat ik het afgelopen jaar last heb gehad van weigerende laptops en usb-sticks.)
Natuurlijk zijn de bovenstaande "tweets" maar flauwekul en ik was bezig met een blog over wat je wel en niet op twitter zou kunnen of mogen schrijven. Maar bij nader inzien heb ik daar geen zin in.
Laat ik me beperken tot de opmerking dat ik redelijk goed overweeg wat ik wel en niet twitter. En soms twitter ik bewust 'geheime' dingen, een beetje om 'feiten te creƫren' zoals dat tegenwoordig heet. Maar, omdat ik de kat niet op het spek wil binden: geen links.
Ik denk ook dat er helemaal geen twitter-richtlijnen nodig zijn: professionaliteit en sociaal gevoel zijn genoeg, mits aangevuld met een vergevingsgezinde en ruimdenkende 'omgeving'.
Ik geloof ook niet dat er regels zijn richtlijnen voor 'receptiegedrag' of 'kroeggesprekken.'

Plaatje

2 opmerkingen:

 1. Vooral je 'geheime' tweets worden op waarde geschat! :-)

  Ben het trouwens met je eens hoor. Zogauw er richtlijnen nodig zijn, dan moet er in een organisatie beter eerst over andere dingen gepraat worden dan over Twitter (of over bloggen of over chatten of over welk ander communicatiemedium dan ook).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ongelofelijk ongeloofwaardige titel heb jij dit stukje gegegeven!

  "of niet" kan in jouw geval rustig achterwege blijven :)

  BeantwoordenVerwijderen