woensdag 11 december 2013

Vrijspraak omdat het geboortetijdstip ontbreekt op de akte

Paris Tuileries Garden Facepalm statue

Wonderlijk...
De rechtbank in Brussel heeft een verdachte vrij gesproken omdat het onduidelijk is op welk tijdstip hij geboren is.
In het huis waar werd ingebroken, is de afdruk van een handpalm van de dief gevonden. Aan de hand daarvan kon de vermoedelijke dader geïdentificeerd worden: een jongen van 18, geboren in Chili. De onderzoekers vroegen aan de Chileense ambassade om een geboortecertificaat van de jongen. Daarop staat zijn geboortedatum, maar niet het exacte tijdstip van de geboorte.
De vermoedelijke inbreker zou de inbraak gepleegd hebben op de dag van zijn 18e verjaardag. Maar de rechter in Brussel wist dus niet met zekerheid of de tiener op het tijdstip van de inbraak minder- of meerderjarig was omdat hij geen exact geboorte-uur kent. De rechter verklaarde zich daarom onbevoegd en de vermoedelijke inbreker komt dus ongestraft weg.
Gerelateerd
Het geboortebewijs van Obama is vals, zegt sherrif Arpaio

Plaatje:  foto van Alex E. Proimos via Wikimedia Commons

5 opmerkingen:

  1. Ja, en dan hebben we het nog niet eens over het tijdsverschil tussen Chili en België. Om maar te zwijgen over de zomer- en wintertijden.
    Zou dat voor pensioenen ook gelden? Dat als je om half elf 's ochtends geboren bent, je op je 65e verjaardag nog net de koffieronde meepikt voordat je naar huis kan?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh en misschien maakt het ook nog wel uit of die knul west-om of oost-om naar België is gekomen!

      Verwijderen
    2. Complicerende factor: Chili heeft twee tijdzones

      Verwijderen
  2. Volgens recent onderzoek van UNICEF wordt 1 op de 5 kinderen onder de vijf jaar zelfs in het geheel niet geregistreerd. Het niet vermelden van het tijdstip lijkt slechts het tipje van de ijsberg ...
    Dat wil dus zeggen dat van slechts 230 miljoen kinderen (and counting) geen geboorteakte bestaat. Er lijkt hier al met al sprake van een explosief groeiend probleem, met in ieder geval navenante gevolgen voor de betrokkenen: http://nos.nl/artikel/585150-unicef-1-op-3-kinderen-bestaat-niet.html
    Maar als deze kinderen op enig moment besluiten naar het Westen te trekken (niet ondenkbeeldig), wordt dit t.z.t. zeker ook ons probleem.
    Gelukkig zijn we niet geheel onvoorbereid dankzij het eerdere werk van de Commissie Leeftijdsonderzoek i.v.m. de inmiddels weer verdwenen (?) problematiek der avm's (alleenstaande minderjarige asielzoeker): 3 rapporten inmiddels over het lichaam als archief vol met biometrische gegevens!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat dat laatste betreft, daar over speelt op dit moment in Vlaanderen ook iets:
      "De vier jongens die in de nacht van zaterdag op zondag in Berlare na een achtervolging door de politie met hun wagen uit de bocht gingen, zullen een tandheelkundig onderzoek moeten ondergaan om hun leeftijd exact te bepalen. (...)
      Ze beweren dat ze Roemeens zijn en tussen de 11 en 14 jaar oud zijn, maar een botscan gaf al aan dat dit niet klopt. Een onderzoek van hun gebit moet nu uitsluitsel over hun leeftijd brengen."

      Verwijderen