vrijdag 22 november 2013

The Wayback Machine bewijst het


Ik denk dat iedereen ondertussen wel gehoord heeft dat Arrold tijdens een televisiespelletje 4.875.000 euro is misgelopen door een druk op een rode knop. Hij heeft Peter Plasman in de arm genomen om alsnog van de Postcodeloterij / Endemol een koffertje met 5.000.000 euro te krijgen.
Plasman heeft speciaal voor dit geval een website heeft opgericht: http://rechtopmiljoenen.com.s3-website-eu-west-1.amazonaws.com/ Daar staan interessante dingen op.
Het dispuut spitst zich toe op de rol van de rode knop: is het spel afgelopen als daar op geduwd wordt? In de huidige spelregels staat expliciet dat het bod aanvaard wordt, door op de rode knop te duwen. Maar stond dat ook in de spelregels die golden ten tijde van de opnamen?
Plasman maakt aannemelijk van niet en verwijst daarbij onder andere naar de website zoals die is opgenomen in de Wayback Machine:
De betreffende aflevering van Miljoenenjacht is opgenomen op 16 oktober 2013 en uitgezonden op 3 november 2013.
Onderzoek via Internet Archive heeft aangetoond dat in ieder geval 2 dagen voor de opname, dus op 14 oktober 2013 de spelregels niet waren vermeld op de website van Miljoenenjacht. Na de opname op 16 oktober 2013 zijn de spelregels wél vermeld.
Het plaatje hierboven zijn twee screenshots uit the Internet Archive. Links de FAQ-pagina van 14 oktober, rechts een latere versie. Tja...

Ook interessant trouwens, dat Plasman die website bij Amazon heeft gestald.

Met dank aan een retweet van Christian J.

Gerelateerd
Wayback in de rechtszaal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten