maandag 4 februari 2013

Weblog.nl is gered

Hierboven zie je mijn "Archive Team Warrior" die een paar dagen geleden bezig was met het redden van Weblog.nl. De eigenaar van Weblog.nl heeft namelijk besloten om de stekker uit weblog.nl te trekken.
In het bovenste vak zie je dat hij de links van neering.weblog.nl aan het downloaden is en in het onderste zie je dat de warc-file van henenmarontour.weblog.nl wordt geupload. De afgelopen veertien dagen heb ik op deze manier een stuk of 250 websites gered. Van onnozele sites over teckels en half-naakte vrouwen, tot reisblogs en ontroerende sites over zieke kinderen.

Gisteren tussen 18:00 en 19:00 uur was het zover, alle 35.188 websites waren gedownload!
In precies twee weken (tussen 20 januari en 3 februari) hebben in totaal 56 "warriors" 1172 GB gered. De aliassen van alle warriors kun je nalezen op de tracker en het doet me deugd dat ik hier toch een man of acht van ken.
De komende weken zullen alle weblog-sites worden toegevoegd aan de ArchiveTeam-collectie van The Internet Archive. 

Mission accomplished!

Gerelateerd

3 opmerkingen:

 1. Dat is een applausje waard * klap klap *

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn 'warrior' is nog steeds bezig restjes Weblog.nl te downloaden (het laatste blog is toepasselijk getiteld 'positiefbericht'), dus helemaal klaar zijn 'we' nog niet. Maar goed, je mag wat smokkelen om er als eerste over te kunnen bloggen hoor. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie nu dat er inderdaad nog een stuk of negentig sites "out" zijn. Maar dat zijn minor details ;-)

   Verwijderen