maandag 14 januari 2013

Documenten van de BVD en over vrijmetselaars

Vorige week kwam ik, ik weet niet meer via wie of wat, op de website van Stichting Argus.
Fascinerend spul, niet alleen vanwege de retro-look met frames:
Stichting Argus is een onafhankelijk onderzoeks- en persbureau.
We verrichten onderzoek naar politieke, economische, religieuze en maatschappelijke (machts-)structuren (zogenaamde para-politiek) en publiceren daarover.
Verder verrichten wij ook in opdracht van derden onderzoek en kunnen derden trainen en begeleiden in onderzoekswerk.
Dat laatste kan onder meer in de begeleiding van procedures in binnen- en buitenland in het kader van openbaarheidswetgeving. Daartoe werkt Stichting Argus nauw samen met het Juridisch Adviesbureau Maury te Utrecht, dat gespecialiseerd is in dergelijke procedures.
Voor informatie over een van deze producten kunt u contact opnemen met de adressen die onder op deze pagina staan vermeld.
Een van de projecten van de afgelopen jaren betreft een onderzoek naar broederschappen, zoalsVrijmetselarij en hedendaagse Ridderorden. Een deel van de verzamelde gegevens is op deze site terug te vinden.
Een tweede onderzoek is naar rapportages die Nederlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten hebben opgesteld ten behoeve van de departementsleiding, politie en de politiek.
En op de pagina's van dat onderzoek naar de Nederlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten vind je dus pagina's en pagina's met onder andere maand- en kwartaaloverzichten, panorama's en rapportages/ambtsberichten van de BVD. Maar ook inzagedossiers van (rechts)extremistische groeperingen en "appreciaties van de toestand" door de Co√∂rdinator Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten.

Plaatje: Secret van Corporatemonkey

2 opmerkingen:

 1. Ingmar,

  Dat is natuurlijk een interessante site om voor toekomstige referentie / onderzoek te 'harvesten'... De hamvraag is: Wie gaat dat doen en waar ligt de verantwoordelijkheid?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens deze Mementos, wordt de site (niet regelmatig) geharvest door The Internet Archive.

   Verwijderen