zondag 15 april 2012

Middageten in de tuin

Al een paar maanden verdwijnen regelmatig alle musjes en meesjes plots uit onze tuin. Dan blijkt een sperwertje op de schutting of het muurtje te zitten. Gistermiddag, terwijl wij broodjes met knakworstjes aten, zat de sperwer op zijn dooie gemak een musje op te peuzelen.
Hij zat eerst op het bankje en daarna wat wat meer in de beschutting van de struiken.
Helaas zat hij eigenlijk iets te ver weg en was de lens van onze camera niet groot genoeg, desondanks heb ik er toch maar een paar foto's van gemaakt.
Na drie kwartier waren er alleen nog wat veren en de bovenkant van de snavel van de mus over.

3 opmerkingen:

  1. Tja, de natuur hè... jammer van de mus, maar het lijkt me wel fantastisch om te zien. Op een Vlaamse gaai en een reiger na heb ik in mijn ieniemienie stadstuintje nooit zulke exotische vogels mogen aanschouwen. Gaaf hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @petra1010  Ik vond het  inderdaad heel mooi, maar vreemd genoeg waren de kinderen er niet heel erg van onder de indruk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. volgens mij is dat kinderen eigen... die zijn zich er nog niet zo van bewust hoe bijzonder het is. Ik herinner me dat vrienden van mij een paar jaar geleden naar Indonesië op vakantie gingen, in hun vakantiehuis zaten en apen op de veranda zagen. Hun dochters waren druk aan het computergamen en keken ook niet op of om.. "ik ben net mijn record aan het verbeteren mam!" :)

    BeantwoordenVerwijderen