donderdag 5 april 2012

Gelezen: Zoe Trope - Uit de school geklapt

Nou moe, ben je anderhalve week in een boek bezig, heb je 208 pagina's gelezen, blijkt dat je een "misbinding" aan het lezen bent. Na pagina 208 komen niet pagina 209 tot en met 237, maar nog een keer pagina 161 tot en met 192. Het volledige zesde katern zit er twee keer in en het laatste stuk ontbreekt dus helemaal!
En het wonderlijkste is misschien nog wel dat het boek een afgeschreven exemplaar uit de bibliotheek hier uit het dorp is. Dus of echt helemaal niemand heeft het boek in de afgelopen zeven jaar geleend en gelezen, of er zijn wel mensen geweest die het geleend hebben en toen dachten dat dat rare einde er bij hoorde en er dus niets over gezegd. Of, maar dat kan ik me niet voorstellen, de bibliotheekmedewerkers hebben eventuele opmerkingen helemaal genegeerd en het boek gewoon in de kast laten staan.
Wat het boek betreft: het is een vreemd geval. Het is een soort dagboek van een 14-jarig biseksueel meisje dat een boek schrijft dat Uit de school geklapt heet en zich Zoe Trope noemt. Het schijnt echt geschreven te zijn door een Amerikaans tienermeisje, maar ik twijfel daar nog altijd een beetje over. Daar lijkt het toch te doordacht en goed geschreven voor. Want het is echt wel knap geschreven. Er zit niet veel verhaal in - want het is een dagboek - maar het geeft wel de sfeer en gedachtewereld van een Amerikaanse tiener weer. (En daarom had ik het uit de bak in de bieb gehaald. Na Wij zijn, maar wij zijn niet geschift - waarover later meer - wilde ik iets meer over Amerikaanse highschools lezen.)

2 opmerkingen:

  1. Wat grappig. Dacht heel even dat het hier over oude herrie ging http://en.wikipedia.org/wiki/Zoetrope_(band) maar waarschijnlijk is de naam een verwijzing naar de Zo├Âtroop. Dat apparaatje moest ik toch even opzoeken hoor. Wel gaaf. http://nl.wikipedia.org/wiki/Zo%C3%B6troop

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Typisch, het eerste waar ik aan moest denken bij het pseudoniem waren Francis Ford Coppola en George Lucas: 
    http://en.wikipedia.org/wiki/American_Zoetrope
    Maar ik heb geen idee waar ze eigenlijk naar wil verwijzen...

    BeantwoordenVerwijderen