zondag 4 september 2011

Google Music en 22 tracks

Sinds een paar weken heb ik een gebruikers-account bij Google Music, de dienst van Google waar je zelf muziek naar toe kunt uploaden om deze daarna vanaf overal te kunnen beluisteren. Daarnaast is er via Music ook allerlei andere muziek gratis beschikbaar via Magnifier, inclusief een "Song of the Day".
Het grootste pluspunt van Music is inderdaad dat je je eigen muziek kunt toevoegen. In mijn geval zijn dat (tot nu toe) een paar cd's die niet in Spotify staan, zoals Clandestino van Manu Chao, de albums van Eva de Roovere en Gerry de Mol en een live-concert van Mumford & Sons.
Wat is het allergrootste minpunt van Google Music? Vreemd genoeg is dat de gebruikers-interface. Ik heb afgelopen week min of meer per ongeluk op Magnifier gezegd dat alle "Alt/Indie free music" aan mijn Google Music toegevoegd moet worden. Het gevolg is nu dat mijn "bibliotheek" nu plots vol staat met 230 liedjes van 68 albums, die ik helemaal niet ken. Helaas is het niet mogelijk om een overzicht te krijgen van alleen de muziek die je zelf hebt toegevoegd. Het omgedraaide, alleen een overzicht van de "free music", is gek genoeg wel mogelijk.


Iets anders wat ik de afgelopen week ontdekt heb, is 22 tracks:
22tracks.com is a jukebox consisting of 22 playlists of different genres, each playlist filled with 22 tracks, selected by specialized DJs from Amsterdam & Brussels. 22tracks provides a quick overview of the latest music, promotes new artists and lets you discover new genres. No registration, no hassle. New music, the easy way.
Heel mooi om nieuwe muziek te ontdekken en om die daarna in Spotify op te zoeken en vaker te beluisteren.
En, snob die ik ben, geef ik uiteraard de voorkeur aan 22 tracks Brussel boven die uit Amsterdam.

Zie voor meer over Google Music bij Jeroen en Edwin

Gerelateerd
Heel mooi: National Jukebox van LoC

Geen opmerkingen:

Een reactie posten