zaterdag 13 augustus 2011

Greplin: de zoekbalk van je leven


Greplin Demo from greplin on Vimeo.
Our goal is to make Greplin the search bar for your life. We want to simplify your personal web experience. Never again will you have to login to multiple websites and dig through mountains of data just to track down a single piece of forgotten information. Our goal is to keep everything in one place, so you can find what you need quickly and easily.
Dit ziet er indrukwekkend uit, in één zoekvenster zoeken in je eigen Twitter-updates, je mentions, je DM's, je contacten en berichten in Gmail, LinkedIn, Facebook (heb ik niet), Google Docs, Dropbox, Google Calender en nog zo wat...

De zoekfunctie lijkt redelijk snel en accuraat, al is die in Twitter nog een beetje raadselachtig. Ik heb een paar zoekopdrachten gedaan op basis van Tweets uit Backupify. Sommige vindt Greplin wel terug, maar andere van diezelfde dag niet. En dat lijkt niet te maken te hebben met een slotje op het twitter-acount.
Wat aan de "Twitter-vind-functie" wel nog interessant is, is dat hij zoekt in alle berichten uit je eigen timeline. Al heb ik wel de indruk dat dit maar tot een dag of vijf geleden is, het kan heel handig zijn.

Het bijzondere is verder dat allerlei diensten gratis zijn (de hierboven genoemde), dat er diensten zijn die alleen voor een premium-account ($50 per jaar) en er zijn diensten die "unlockable" zijn. Dat zijn er twee, die ik wel interessant vind: Delicious en Google Reader. De extra dienst komt beschikbaar wanneer je iemand anders uitnodigt en deze ook een "dienst" toevoegt. De "nieuweling" krijgt dan trouwens ook meteen de beschikking over een van de twee unlockable diensten naar keuze.
Dus, als je mij en jezelf een plezier wil doen, en je wil Greplin proberen, dan kun je je via deze link aanmelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten