zondag 15 mei 2011

Wat doet Ingrid (van Henk) in het archief?

Ik heb wat ambivalente gevoelens over Arnon Grunberg (zo ambivalent dat ik me er nog nooit toe hebben kunnen zetten een roman van hem te lezen). Maar, toevallig hebben we deze week de VPRO-gids in huis en ik moest wel erg lachen om een stukje zijn Yasha-column:
Ik moet hier aan toevoegen dat ik maar één Nederlandse Ingrid ken. Zij was secretaresse bij het bedrijf waar ik als achttienjarige jongeman aan de slag ging. Zij pijpte de manager in het archief. Als ik over Henk en Ingrid hoor spreken moet ik steeds weer denken dat de gewone Nederlandse vrouw een dame is die de baas in het archief pijpt, maar dit terzijde.
Gerelateerd
Henk en Ingrid stemmen helemaal niet PVV

4 opmerkingen:

 1. Vooral het label 'advies archiefbestel' is in deze natuurlijk interessant

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, dat is 'n Freudiaanse "slip of the tongue"...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ingmar dit vraagt, nee schreeuwt om melige reacties. Ik heb er twee voor j, ik kan me niet inhouden:
  1. een provinciale archiefinspecteur die humor maakt met pijpen in het archief, foei jij kent als geen ander de bouwvoorschriften uit je hoofd;
  2.  sinds de selectiediscussie rond PIVOT weet ik dat archief en emoties leiden tot extreme en heftige reacties: Grundberg geeft ons een hele mooie emotie. Lezen die vent!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pijpen is slechts toegestaan als het voor een noodzakelijke voorziening  in de archiefruimte of de archiefbewaarplaats is, zie artikel 33 van de Archiefregeling Max.

  BeantwoordenVerwijderen