zondag 3 april 2011

De koeleköpkes zijn een week oud #dailyfrogshot


De kikkervisjes zijn ondertussen een week oud en we hebben ze verdeeld in drie kolonies. We hadden wat meer kikkerdril en dus -visjes dan met goed fatsoen in de pot pastte. Nu zitten er nog een paar visjes in de 'originele' vaas, met grotendeels het oude, vieze water. Ik denk eerlijk gezegd niet dat zij het nog lang vol zullen houden.
De tweede kolonie zie je ook op het filmpje, die zit in een glazen accu-bak. Het water lijkt nog relatief schoon en de visjes zijn redelijk actief. Als je heel goed kijkt zie je volgens mij onder de staart al de aanzet voor de achterpootjes. En, als je goed kijkt, zie je de oogjes en zie je ze met hun bekje de algen van de wand van de bak afschrapen.
Als je deze foto op ware grootte bekijkt, zie je rechtsboven het mondje. Bij het kikkervisje rechts van het midden zie je heel goed het oogje en het neusgat. De aanzet tot de pootjes zie je niet op deze foto.
De derde kolonie staat niet op het filmpje. Deze bevat het grootste deel van de kikkervisjes die tot twee dagen geleden nog in de 'oude' vaas zat. Zij zitten nu buiten in een emmer, met nog een beetje 'origineel' slootwater, aangevuld met water uit de regenton. Ik heb geen idee of die het gaan overleven of niet.

Gerelateerd
Koeleköpkes, een biologie-project

Geen opmerkingen:

Een reactie posten