zaterdag 26 februari 2011

Gezien: Luc de Vos in De Velinx

Gisteren zag ik met Frank en Frank in De Velinx het solo-optreden van Luc de Vos, de zanger van Gorki. Een bezoek aan De Velinx is sowieso altijd leuk, omdat het een heel mooi cultureel centrum annex bibliotheek annex eetcafé is. Deze keer waren we maar net op tijd, waardoor we helaas geen koffie meer konden drinken. Het concert vond in zijn geheel plaats op het hoofdpodium, ik bedoel, op de grote bühne was een tribune gebouwd en De Vos speelde op de "platte vloer."
Een solo-optreden van de zanger van een band kan heel wisselend zijn. Twee jaar geleden zag ik Frank Vander Linden van De Mens in zijn eentje. Eerlijk gezegd viel dat een beetje tegen. Met alleen een akoestische gitaar zijn die liedjes wel heel simpel en het optreden was een beetje saai.
De liedjes van Gorki zijn verre van simpel, zeker wat teksten betreft en De Vos deed er ook alles aan om het niet saai te maken. Hij speelde niet alleen akoestische gitaar, maar ook elektrische en die nummers waren eigenlijk het spannendst. En, zoals je op de setlist hierboven ziet, speelde hij het gedicht van Elsschot waar ik gisteren al naar verwees, op drums en orgel.
Enige minpunt was dat hij, en Frank Vander Linden had ook al, bang is om te serieus te worden. Verschillende mooie teksten werden een beetje ontsierd door relativerende, soms flauwe, tussenwerpingen.
Beste nummers gisteren: Wie zal er voor de kinderen zorgen, Joerie (onbegrijpelijk clip trouwens) en Lieve kleine piranha. Dat laatste zie je hieronder, geen opname van gisteren, wel uit dezelfde tournee.


O ja, voor de "Hollanders", 24 april speelt Gorki in de Effenaar en op 10 mei in De Melkweg...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten