dinsdag 11 januari 2011

Archieven in een muziekclip

Dit liedje draaien ze al weken op Studio Brussel. Ik versta maar een stuk of vijf woorden (en deze vertaling maakt 't ook niet begrijpelijker), maar het is een leuk melodietje.
Zo net zag ik toevallig het officiƫle clipje en wat blijkt: de zanger doet iets met archiefstukken, misschien is hij wel DIV-er (hoewel, die kennen ze niet in Belgie)!


Kennen jullie meer clipjes waar zo expliciet documenten, ordners en dossiers een rol in spelen?

8 opmerkingen:

 1. Gaat Stromae straks nog doorbreken in Nederland? Ai, zie ik nu dat ie dat al deed, stond zelfs al op 1 in jullie Top 40. En van die weken mag je trouwens gerust maanden maken hoor Ingmar, of beter zelfs een jaar. Nou goed, het is en blijft een fijn nummer :-).
  De tekst van het nummer is trouwens ook leuk, maar die vertaling hier is zo mogelijk nog slechter dan de doordeweekse Babelfish. Misschien moet ik zelf ook eens een poging wagen, maar een aantal zinsconstructies zijn zo typisch Frans dat je ze moeilijk in het Nederlands kan overnemen zonder een deel van de betekenis te verliezen.
  En o ja, mijn indruk is dat Stromae gewoon een klassiek mind-numbing ambtenaren/administratief job'ke heeft. Een archivaris is ie zeker niet ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Top 40, hebben we die ook nog?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O ja hoor. De website met heerlijk retro-logo vind je hiero: http://www.top40.nl . De hitnotering van Alors on danse vind je dan weer hier: http://www.top40.nl/bundle.aspx?bundle_id=391817&tid=1&jaar=2010&maand=5&week=19 .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doet me een beetje denken aan After Hours van Martin Scorsese, die clip.
  http://www.imdb.com/title/tt0088680/

  En het zal wel een DIV'er zijn ja, hij ziet er een beetje overspannen uit...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. After hours, volgens mij heb ik die gezien.
  Tovert zij niet op een gegeven moment coke uit haar vajayjay (ik kijk soms Oprah)?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik heb wel iets anders. My Blackberry is not working.... http://www.youtube.com/watch?v=kAG39jKi0lI&feature=player_embedded

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die is wel erg leuk ja: I have a small dongle...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oef, dat weet ik niet meer... moet ook de eerste DIV'er nog zien die dat voor elkaar krijgt. Maar nu haal ik volgens mij twee dingen door elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen