maandag 13 december 2010

Google en de grens met Duitsland

Eerder schreef ik over de grens tussen Nicaragua en Costa Rica, die in Google Maps een beetje slordig getekend was. Dichterbij huis blijkt dit ook het geval te zijn, lees ik net op de nieuwe NRC-site. Op het kaartje hieronder vormt de blauwe lijn de 'echte' grens, de groene pijltjes wijzen naar de Google-grens.

Grens met Duitsland weergeven op een grotere kaart
De Duitsers zijn bang. Ze vragen zich af wanneer ze marcherende Nederlandse troepen in hun straten zullen zien. Maar belangrijker nog, of ‘der niederländischen’ Google Maps gebruiken.

De grens tussen onze twee landen bevindt zich namelijk in Google Maps iets te ver in het oosten. De Duits-Nederlandse grens hoort eigenlijk langs de Nieuwstraat te lopen in Kerkrade, maar op deze kaart ligt de grens royaal verschoven op Duits grondgebied.
Toevoeging, 13/12/2010, 20:43
Op de fiets naar het station bedacht ik toen straks dat bovenstaande kaart niet erg duurzaam is. Google is van de fout op de hoogte en zal dus over niet al te lange tijd de kaart aanpassen. Vanaf dat moment staan die groene pijltjes een beetje voor joker...
Dus heb ik net maar een ouderwets screenshot gemaakt van de huidige situatie.Gerelateerd
Wargames, maar dan anders
Waar is de grens?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten