donderdag 28 oktober 2010

ArchiefWiki Inklopdag


Op zaterdag 6 november 2010 organiseert Archief 2.0 de eerste ArchiefWiki Inklopdag!

De ArchiefWiki is een groot succes: vele individuele archivarissen dragen bij aan het verrijken daarvan. Lemma's uit archiefterminologieƫn worden online gezet en aan elkaar gekoppeld, archiefdiensten worden toegevoegd aan het online overzicht van alle instellingen en op de kaart gezet. Samen bouwen we er iets moois van!

Wat?
Tijdens de inklopdag gaan we met z'n allen een dagje gegevens inkloppen: lemma's uit de archiefterminologie linken aan buitenlandse lemma's, afbeeldingen toevoegen, archiefdiensten op de kaart aanvullen, gegevens van instellingen verbeteren enzovoort. Maar we gaan ook brainstormen over de wiki. Welke functionaliteit willen we bieden? Hoe bereiken we die het beste? Hoe richten we de wiki daarvoor in?

Bovendien maken we er ook gewoon een gezellige dag van: je ontmoet in een ontspannen sfeertje je collega's en mede-Archief 2.0'ers. Voor eten en drinken tijdens de inklopdag wordt gezorgd, het afsluitende etentje is op eigen kosten.

Kortom: het nuttige met het aangename verenigen! Dat is het doel van deze eerste ArchiefWiki Inklopdag.

Wanneer?
De inklopdag wordt dus gehouden op zaterdag 6 november. We kloppen in van 12.00 uur tot 18.00 uur (met aansluitend voor wie mee wil een etentje) maar in principe kun je binnenvallen en weer vertrekken wanneer je wilt. Dus heb je een uurtje of langer over? Kom dan inkloppen!
Het is zelfs mogelijk om van huis uit mee te kloppen en via chat, Skype of twitter met de kloppers in Tilburg contact te leggen.


Waar?
De inklopdag wordt gehouden op het Regionaal Archief Tilburg.

Aanmelden!
Op deze pagina kun je aangeven of je mee komt inkloppen, of je een eigen laptop meeneemt en of je mee gaat eten.

(Ik schrijf hierboven wel "we", maar helaas kan ik wegens een andere afspraak zelf niet meekloppen.)

Foto: Photogiel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten