maandag 15 februari 2010

Virtual Revolution

Wat een drukte op deze blog deze week, dat krijg je als je een paar dagen vrij hebt.
Nu een kort stukje over de documentaire-serie The Virtual Revolution van de BBC. De uitzendingen zijn geweldig, maar de website die er bij hoort is nog mooier. (Daar schreef ZBDigitaal eerder ook al over...)
In de derde aflevering zat een interessant stukje van Doug Rushkoff over recommendation engines ("People that bought this book, also bouhgt...") Omdat het om een paar complexe zinnen (met veel "I's", "me's" en "like me's") gaat, wilde ik hem nog eens horen. Nu blijkt dat je op de site de 'rushes' van alle interviews integraal kunt bekijken, dus ook die met Rushkoff.
En Rushkoff zegt nog meer interessante dingen, die om wat voor reden dan ook niet in de uitzending terecht zijn gekomen. En wat nog mooier is: al die interviews kun je embedden in je blog. Dus hieronder Rushkoff over de mythe van Gratis:


Alleen jammer dat het citaat dat ik wilde horen er niet tussen zit! Volgende week nog maar eens kijken als de derde aflevering ook in de 3D Documentary-explorer is te bekijken.

1 opmerking:

  1. Mwah... Zo schokkend zijn zijn uitspraken niet. Het zijn de woorden van iemand die probeert te begrijpen wat er veranderd is terwijl daar nog niet zoveel zicht op is.
    Zijn verhaal over "gratis" is behoorlijk belegen. Overigens spreekt hij zichzelf nogal tegen over dat onderwerp. De overvloed aan informatie is inderdaad niet alleen een zegen.
    Grappig dat hij beweert dat "nieuws, muziek etc. sucks". Aanhanger van de theorie dat het vroeger allemaal beter was? Toen er nog sprake was van controle en gezag, autoriteit? :)

    Interessant vond ik wel zijn uitleg over de veranderde rol van banken in de huidige technologische ontwikkeling en het feit dat we een hele nieuwe wereld baseren op een uitvinding uit de 13de eeuw: geld. Hoewel wij Europeanen natuurlijk weten dat geld al een beetje ouder is :)

    BeantwoordenVerwijderen