vrijdag 6 november 2009

Therapy? in De Nieuwe Nor

Ik was al heel lang niet meer naar een echt rock-concert geweest.
De belangrijkste reden daarvoor is eigenlijk dat Zuid-Limburg wat dat aangaat echt nog een soort ontwikkelingsgebied is. Er zijn een paar zalen waar wel eens een bandje optreedt (zoals de Fenix, de Velinx en dus de Nieuwe Nor), maar zelden is er iets van mijn gading bij. Bijkomende reden is dat ik het nogal een gedoe vind om naar een concert in de Randstad te gaan, omdat je dan meestal niet aan overnachten ontkomt. Of je moet midden in de nacht nog twee uur rijden.

Donderdag 5 november was het weer eens zo ver. Therapy? trad op in Heerlen en met een paar vrienden (allemaal 35+, met uitzondering van één broekie van 22) ben ik er heen geweest.
Een van de eerste dingen die mij opviel, waren de mensen die voor de deur stonden te roken. Ik ben nog niet echt gewend aan het rookverbod in de horeca, vooral omdat ik zelden in 'de horeca' kom. Groot voordeel van het rookverbod is natuurlijk dat je kleren geen uur in de wind stinken, ook niet na een Therapy?-concert.

Verder was het een goed concert.
Het voorprogramma begon stipt om negen uur: Ricky Warwick die solo met zijn akoestische gitaar een soort woeste variant van Luka Bloom deed.

Op zijn Grooveshark ontdekte ik dat hij in de studio een stuk gepolijstere liedjes maakt.

Niet per sé beter trouwens.

Stipt om tien uur begon Therapy?


... en de oordopjes waren geen overbodige luxe, zeker niet als je op het balkon, naast de boxen staat.


Ik had trouwens sterk de indruk dat met name de zanger / gitarist steeds ontevredener werd over het geluid. Tegen het einde schopte hij gefrustreerd tegen een van de versterkers, waarna hij boos zijn gitaar weggooide. Het laatste nummer dat op de setlist stond, hebben ze daarna niet eens meer gespeeld.

Tenslotte hier een opname van Sannie Maas toen ze nog niet zo gefrustreerd waren: Diane, hard en snel uitgevoerd.

2 opmerkingen:

  1. Volgens mij kun je in ieder geval in Tilburg bij 013 en toch ook wel in Eindhoven dit soort bands zien spelen? Dan zit je nog niet in de Randstad en heb je een heleboel keus! En kun je gewoon lekker naar huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Luud, in Tilburg en in Eindhoven komt ook nog wel eens wat, maar als ik, zoals donderdag, om 23.30 nog ca een uur moet rijden om thuis te komen (en de dag er na weer moet werken) dan is dat toch wel wat ver en laat.
    Het ging ook meer om Zuid-Limburg tov Holland (en voor de echte Zuidlimburger begint 'Holland' ongeveer bij Sittard...)

    BeantwoordenVerwijderen