donderdag 16 juli 2009

#7 Zoeken in Flickr met Retrievr

Wat het grote minpunt van Flickr is, is natuurlijk het enorme aantal foto's, die in veel gevallen amper beschreven zijn. Hierdoor is het vinden van de goede afbeelding vaak een kwestie van geluk en 'trial & error.'
Er zijn wel een paar richtlijnen en handleidingen en toevallig kwam ik deze afgelopen week tegen op de website van JISC Digital Media.
De teaser van het artikel zegt dat het gaat over "the pros and cons of using the photo sharing site Flickr as a source of images" maar dat is geen heel accurate omschrijving.
In de tekst wordt vooral uitgelegd op welke manieren je in Flickr afbeeldingen kunt zoeken: via tags, omschrijving, camera-type, datum, geografische locatie. Al met al een redelijk compleet overzicht geloof ik.

Aan het eind wordt ook nog verwezen naar andere manieren om Flickr-plaatjes te vinden. Naast Colr Pickr dat Christian ook al noemde, wordt er verwezen naar het wel geinige Retrievr, "a type of CBIR (Content Based Image Retrieval)".
Het idee is dat je met je muis een tekening maakt, waarna Retrievr plaatjes in Flickr zoekt die er op lijken.
Links wat ik tekende, rechts wat Retrievr apporteerde:
Je kunt trouwens ook een bestand uploaden of een url invoeren, waarna Retriever afbeeldingen zoekt die hier op lijken. Het logo van 23 Archiefdingen lijkt op een hondensnuit!Het resultaat is nog wat twijfelachtig en ik denk dat dit niet alleen te maken heeft met mijn tekenkwaliteiten.
Blogged with the Flock Browser

1 opmerking:

  1. Hele leuke functionaliteit! Een om op een lijstje te plaatsen... bij delicious bijvoorbeeld :-)

    BeantwoordenVerwijderen